Home    macro air    Contact
   
HVLS ventilatoren brengen lucht echt in beweging

MaxXfan levert HVLSTM ventilatoren die de stal voorzien van een aangenaam briesje. Door de enorme luchtverplaatsing daalt de relatieve luchtvochtigheid en daarmee de gevoelstemperatuur van de koeien met ongeveer 3-5 C, waardoor hittestress wordt voorkomen.

Hittestress
Hittestress heeft een negatieve invloed op de productieprestaties van uw koe. Bij een temperatuur boven de 20 C kost het een koe energie om zich af te koelen. Een koe geeft de meeste warmte af door het verdampen van vocht. Bij een hoge temperatuur en luchtvochtigheid kan een koe haar warmte niet kwijt en krijgt last van hittestress. Hittestress uit zich in een lagere voeropname (10-15%) en verminderde melkproductie. Daarnaast is er een verhoogde kans op infecties door het vochtige klimaat. Daarom is het belangrijk om een frisse, goed geventileerde stal te hebben.

Niet alleen koeien kunnen last krijgen van hittestress. Ook andere diersoorten zoals, geiten en varkens kunnen last ondervinden van de hitte. De HVLS ventilatoren zijn dus ook uiterst geschikt in geitenstallen en in stallen met groepshuisvesting bij varkens en pluimvee. Kijk voor meer mogelijkheden bij oplossing.

Recirculatie-ventilatie in stallen
Verschillende ventilatie- en verkoelingsmethoden worden gebruikt om hittestress te voorkomen. Een populaire maatregel is het toepassen van een aantal hoge snelheid axiaal ventilatoren. Nadeel van deze ventilatoren is het hoge stroomverbruik en het beperkte bereik. Door de zware motoren en de hoge snelheden maken de ventilatoren veel lawaai en brengen onrust in de stal. In een gemiddelde Nederlandse stal moeten al snel 6 tot 10 axiaal ventilatoren geplaatst worden om voldoende luchtbeweging te veroorzaken.
De HVLS ventilatoren hebben een grote diameter en laag toerental. Hierdoor hebben ze een groot bereik en zorgen ze voor een licht briesje door de hele stal. Door de verticale n horizontale luchtstroom wordt de natuurlijke ventilatie in de stal versterkt.Offerte aanvragen

Gebruik ons formulier
voor een offerte op maat!

Dealers
Sinds kort beschikt MaxXfan over een dealernetwerk.
bekijk hier ons dealernetwerk

Beursagenda
Op onze beurspresentaties vertellen wij graag meer over onze producten
klik hier voor de beursagenda

Maxxfan mailinglist
Meld u aan en wij informeren u over luchtbehandeling
Klik hier voor meer informatie
MaxXfan   Hooidijk 80   NL 7662 PB Hezingen   The Netherlands   Tel.: +31 (0)541 294284   Fax: +31 (0)541 293392   E-mail: info@MaxXfan.com